fbpx

Wéér een nieuw marketingtrucje?

 

Hoe langer ik zelfstandig ondernemer ben, hoe meer ik ervaar en besef dat succes niet alleen zit en een paar nieuwe marketingtrucjes.

 

Vanaf 2013 ben ik me gaan verdiepen in marketing. Een paar jaar daarvoor heb ik een ander bedrijf moeten staken omdat het niet gelukt was om genoeg klanten te vinden.

Geen marketing skills

 

Toen dacht ik dat dat kwam omdat ik geen marketing skills had. Nou dat ‘probleem’ kon worden opgelost. Marketingexperts genoeg in de wereld!

 

Ik begon met trainingen bij Open Circles Academy. Wat ik daar leerde was mindblowing en het sneed allemaal hout! Stap 1 is A, stap 2 is B, stap 3 is C, enz.

 

En stap voor stap ging het ik allemaal toepassen. Het werkte, tot op zekere hoogte. Ik bleef namelijk steeds hangen op een bepaald punt.

Ik dacht: ik moet nieuwe marketing skills leren om te verfijnen, om verder te komen, om succesvoller te worden. Dus vol enthousiasme begon ik ergens anders een nieuwe training.

Ook die stappen paste ik toe. Had hier en daar een klein succesje, maar echte grote vooruitgangen boekte ik niet.

 

Investeren is belangrijk

 

Dan maar weer een webinar volgen van iemand anders die riep dat hij het ei van Columbus had ontdekt. Want ja, je moet toch investeren in je ontwikkeling en als het allemaal werkt zoals zij beloven, verdien je het geld zo weer terug. Dus waarom maak je je dan druk over een training van 3.000 euro als je dat in een fluitje van een cent weer terugverdiend?

 

Was ik gek of overmoedig?

 

Ik dacht dat ik al heel wat kennis in huis had. Daarom durfde ik de stap te wagen om te stoppen als gastouder, waarmee ik toch behoorlijk wat geld verdiende, en om 100% te gaan voor mijn toen tweede nu enige bedrijf Professionele Gastouders.

Met het stappenplan naast mijn computer, ging ik vol vertrouwen als een speer aan de slag.

Maar… na 6 maanden ploeteren, stond de inkomensteller nog steeds op €0,- Mijn spaarpot begon te slinken en ik kreeg het steeds benauwder.

Hoe kan dat nou? Ik doe toch precies wat al die experts zeggen wat ik moet doen? Waarom verdienen zijn dan miljoenen en ik niks nakkes nada? Ben ik gek over overmoedig?

 

Grote zorgen!

 

Ik maakte me steeds meer zorgen, over mijn inkomen, ging steeds meer bezuinigen, de lol was er compleet vanaf en ik twijfelde enorm. Met name aan mezelf. Het voelde alsof er een enorme grote berg voor me stond die van geen wijken wilde weten, en waar ik niet omheen kon.

 

Wat klopt hier niet? Wat ontbreekt er bij mij???  

Mijn zoektocht bracht mij bij een driedaagse training van Roy Martina. En daarna kocht ik zijn vervolgprogramma, ook al had ik het geld er niet voor.

 

Wat was het dat mij deed besluiten toch het vervolgtraject te doen?

 

Het kwartje viel!

 

Dat weekend viel bij mij een nieuw kwartje. Alhoewel ik van Roy niet meer over kwartjes mag spreken, wel over miljoenen. Het miljoen was gevallen.

Ik heb eerder experts horen zeggen dat je naar je bedrijf moet kijken als een spiegel. Wanneer het niet loopt of ergens vast zit in je bedrijf, dan zit er in jou persoonlijk iets vast. Daar moet je aan werken. Maar… ze vertellen je niet HOE je dat moet doen. Ze delen alleen hun marketingtrucs!

 

En Roy draait het juist om. Je moet eerst kijken naar wie je wil zijn als persoon. Wil je angstig zijn? Wil je boos worden iedere keer dat iemand iets naars tegen je zegt?
Wil je je laten leiden door dingen die in je verleden zijn gebeurt?
Gebruik je nog steeds je vader/moeder/broer/zus als excuus waarom je nu nog steeds ik weet niet wat voor gedrag vertoont? Hou je jezelf nog steeds klein omdat je je hoofd niet boven het maaiveld durft te steken?

Word eerst de persoon die je wil zijn, en dan word je congruent met wat je wilt. Dan trek je alles wat je wilt manifesteren als een magneet naar je toe.

Marketing skills heb je nodig, dat klopt. Maar wanneer je jezelf van binnen saboteert, zul je nooit succesvol zijn.

 

Hoe loopt jouw pad tot nu toe?

 

Herken je dit? Heb je ook diverse workshops en trainingen gedaan, maar levert het niet op wat je ervan verwacht had?

Dan zou het kunnen dat je jezelf van binnen op een bepaalde manier blokkeert.

Wil je leren hoe je jezelf op één lijn brengt met dat wat je wilt?

 

In mijn GRATIS facebook challenge Grip op je Tijd deel ik een aantal technieken met je. Technieken die jou helpen de persoon te worden die je wilt zijn. Dé voorwaarde om echt succesvol te worden.

 

Meer info/aanmelden? KLIK HIER

Wil je persoonlijke begeleiding? Stuur dan een bericht naar patricia@professionelegstouders.com

Wil je een ervaring delen?

 

Plaats hem dan in het commentaarveld onder dit blog.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *