fbpx
artworks-000058968871-urvpnh-originalAls gastouder heb je dagelijks te maken met je vraagouders, je klanten. En het overkomt iedereen wel eens dat er eentje tussenzit die regelmatig over je grenzen gaat. Je hebt nu al 5 keer aangegeven dat je het niet prettig vindt dat vraagouders te laat afmelden, omdat je daardoor ‘gezeur’ krijgt over wel of niet doorbetalen. Of je bent het zat dat sommige mensen hun schoenen niet uitdoen bij het brengen/halen van hun kind. Zeker als het geregend heeft buiten en je dus weer je vloer moet dweilen. Je hebt ruim van te voren aangekondigd dat je op donderdagavond naar yogales gaat en iedere keer wordt dat ene kind te laat opgehaald zodat je je les mist. Grrrrrrrrrrrr! 

Grenzen moeten eerst worden overschreden

Het is niet fijn als iemand over jouw grenzen heen gaat. Het vervelende van grenzen is, dat ze eerst overschreven moeten worden voordat je weet waar jouw grens ligt. Pas als iemand 3, 4 of zelf vaker iets doet wat jij niet leuk vindt, dan wordt jouw standpunt helder. Gevoelens van boosheid, irritatie en verdriet kunnen een signaal zijn dat er een grens is overschreven. Frustraties,: grrr nee he, moet ik weer dweilen. Angst: hoe kan ik het tactisch vertellen zonder dat mijn vraagouder boos wordt, of erger nog, het contract opzegt. Maar eigenlijk zijn het heel waardevolle lessen voor jou. Je leert iets over jezelf, iets in jou wil serieus genomen worden. Iets wat jij heel belangrijk vind om goed te kunnen werken, om lekker in je vel te zitten, of om plezier te hebben in je leven.

Geef je grenzen aan

En dan is het een uitdaging om je vraagouders dit duidelijk te maken. Dat roept wel eens wat onzekerheid op en het vraagt bovendien een stuk… zelfvertrouwen. Stevig in je schoenen staan, durf om uit te spreken wat jij belangrijk vind, angst voor de reactie van de ander. Maar helaas lost het probleem zich niet van zelf op. Jij zult er iets van moeten zeggen. En als je dit tijdig doet, voorkom je dat de situatie uit de hand loopt en jij misschien ontploft van woede en eruit floept dat het contract beëindigd is. Hoe kun je dat nou aanpakken? Daarvoor heb ik voor een stappenplan gemaakt, wat je kunt gebruiken wanneer je je grenzen wilt gaan aangeven bij de betreffende vraagouder.

Het 5 stappenplan

  1. Ga rustig zitten en bedenkt wat jouw standpunt is. 
  2. Plan een gesprek met de betreffende vraagouder. Reserveer daar dus tijd voor en nodig de persoon bij jou thuis uit.
  3. Leg het probleem rustig voor. Bijvoorbeeld: ik heb je uitgenodigd voor dit gesprek omdat ik graag het volgende wil bespreken: Ik vind het vervelend als je met je schoenen aan in huis komt als het regent, want dan wordt mijn vloer vies, moet ik dweilen om te voorkomen dat mijn hele huis onder de modder komt/kinderen vies worden. Kost tijd en energie. 
  4. Geef de ouder ruimte om te reageren en luister naar zijn/haar argumenten. Gehaast? Vergeten? Zijn de regels niet duidelijk?
  5. Ga daarna samen op zoek naar een oplossing: hoe kunnen we dit probleem oplossen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mijn vloer schoon blijft? Hoe kan ik het makkelijker maken voor jou?
Misschien komt er dan uit het gesprek dat je je beleid gaat aanpassen en dat alle ouders ALTIJD hun schoenen uit moeten doen. Of misschien zijn je regels niet bekend en moet je die aanpassen of opnieuw onder de aandacht brengen. Zegt hij dan: ja maar ik heb haast en het kost me tijd om mijn veters los/vast te maken, dan ben ik te laat op mijn werk… kijk dan of het mogelijk is dat de ouder zijn schoenen aanhoudt en of je de schoenen kunt bedekken met speciale sloffen die hij erom heen kan doen. Of leg 3 natte dweilen neer zodat ze hun schoenen eerst goed af kunnen vegen. imagesKortom: als je er samen over praat, kunnen er tips en ideeën boven komen waar je vooraf nooit over had nagedacht. Het is dus zeer waardevol om het probleem bespreekbaar te maken, het klaart de lucht, je hebt meer begrip voor elkaar en beide partijen kunnen elkaar normaal in de ogen blijven kijken. Je contract,  en daarmee je inkomen, is gered! Uiteraard is dit de ideale situatie. Er zijn ook uitzonderingen, ouders die ondanks het gesprek de afspraken blijven vergeten. Het blijft dan aan jou om iedere keer weer op te komen voor je eigen belangen en standpunten. Een kleine herinnering: he weet je nog wat we hadden afgesproken?  Met bovenstaand stappenplan heb je in ieder geval een goed hulpmiddel om je gesprek voor te bereiden en het is een leidraad voor het het gesprek zelf. 

En nu ben ik heel benieuwd naar jou: Welke stap van dit plan vind jij het meest lastig?

Geef je antwoord in het commentaarveld onderaan dit artikel en als dank voor je reactie ontvang je mijn lijst met 20 tips die ondersteunend zijn bij het uitvoeren van het stappenplan per email. 

Lukt het je om de een of andere reden niet om, na het lezen en toepassen van het stappenplan en mijn tips, je standpunt helder te krijgen, en een goed gesprek te hebben met de betreffende vraagouder? En je zou graag persoonlijke hulp willen hierbij? Dan help ik je graag verder!

Je kunt een eenmalig gratis skype sessie van 30 minuten met mij aanvragen. Daarin begeleid ik je persoonlijk stap voor stap door dit plan heen. De insteek die ik daarbij heb is het behoud van het cont(r)act met de betreffende vraagouder, dus een win-win situatie.

Om een skype sessie aan te vragen, stuur me dan een email met je naam en vraag naar professionelegastouders@gmail.com. Op een succesvol gastouderbedrijf! Patricia Budding Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen zodat zij er ook profijt van kunnen hebben. Like Professionele Gastouders op Facebook.