fbpx

Het is alweer een maand geleden dat ik gestopt ben als gastouder en mijn goedlopende bedrijf vaarwel heb gezegd. Sindsdien heb vakantie gehouden, ben 2 weken op vakantie geweest met mijn dochter en heel veel avonturen en inzichten rijker geworden.

Ik had nooit van tevoren kunnen bedenken dat uit mijn comfortzone stappen zo spannend en tegelijkertijd zo leerzaam en leuk kan zijn. En ik ben superblij dat ik het heb gedaan, want er gaat een heel nieuwe wereld voor me open!

Het geeft me een energieboost en vleugels. Ik sta te popelen om een nieuwe start te maken met Professionele Gastouders. Ik ga je nog steeds helpen op marketinggebied, maar door de inzichten die ik heb gekregen, gaan er nieuwe dingen gebeuren. Luister naar mijn woorden! En wie weet maken mijn inzichten ook nieuwe dingen los in jou.

7 nieuwe inzichten


Inzicht 1: Doe wat je leuk vindt.

Het maakt niet uit wat je doet of met wie je bent, je komt altijd uitdagingen tegen. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je iets doet wat je echt leuk vindt. Dan zijn de uitdagingen en problemen makkelijker behapbaar.

Vraag: Doe jij nog wel wat je echt leuk vindt? Spring jij iedere werkdag energiek uit je bed? Heb jij mensen om je heen die jouw energie geven of juist leegtrekken?

Inzicht 2: Ga voor je verlangen.

Ga voor je verlangen en laat je niet tegenhouden door angst. Angst is geen goede raadgever is. Die houdt graag de touwtjes en de controle in handen. Daarmee weerhoud je jezelf van het leven van je passie, persoonlijke groei en nieuwe avonturen.

Vraag: Heb je iets wat je graag zou willen doen, maar laat je je tegenhouden door angst?

Inzicht 3: Zorg goed voor jezelf.

Ben je moe, zorg voor genoeg slaap. Is het te druk in je hoofd, ga mediteren en zoek de rust op in de natuur door te wandelen of te fietsen. Durf ‘nee’ te zeggen wanneer je je grenzen wilt bewaken.

Vraag: Kom je toe aan jezelf en heb je nog tijd en energie over om dingen te doen die je leuk vindt? Of zorg je meer voor een ander dan voor jezelf? Ga je vaak over je eigen grenzen heen?
Lees het artikel ‘Stop hou op. In 5 stappen grenzen stellen naar vraagouders.

Inzicht 4: Beweeg iedere dag.

Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten. Hetzij fietsen, wandelen, yoga of dansen. Beweging zorgt voor doorstroming in het lijf en in je hoofd. Het houd je bovendien gezond en fit.

Vraag: Zit je weleens te piekeren? Zoek je een antwoord maar komt het er maar niet uit?
Lees mijn blog Schudden met je billen‘.

Inzicht 5: Mensen veranderen, passies veranderen.

Je hoeft echt niet je hele leven hetzelfde te blijven doen. Gooi de boel om! Mijn passie zit in de natuur. Wanneer ik buiten ben, zit, wandel, fiets, kijk en ruik, komt ik tot leven. En dat is wat ik wakker wil maken bij anderen. De natuur naar de mens halen en/of de mens in de natuur brengen en/of de natuurlijke jij ontdekken. Deze ommezwaai ga ik doorzetten in mijn werk.

Vraag: Maak jij tijd en ruimte vrij om je passies te ontdekken?

Inzicht 6: Kies een doelgroep die bij je past.

In de loop der tijd is mijn doelgroep verschoven. Van honden (hondentrimster) naar kinderen (gastouder) naar mensen (gastouders).

Vraag: Weet jij wat een doelgroep is en hoe je jouw specifieke doelgroep kiest/vindt?
Hoe je je doelgroep echt goed kiest en er de vruchten van plukt, leer je in de Klantenwering voor Gastouders Academie

Inzicht 7: Maak gebruik van je talenten en krachten.

Een grote kracht van mij is mijn rustgevende uitstraling. Dat neem ik mee in mijn nieuw te ontwikkelen activiteiten.

Vraag: Ben je bewust wat jouw talenten en krachten zijn? Zet je ze voldoende in in je werk?
Lees het artikel: ‘Wees je concurrentie te slim af: bepaald je unieke waarde’. 

Een zeer waardevolle periode dus voor mij en genoeg inspiratie voor jou om mee aan de slag te gaan. Wie weet ontdek jij ook nieuwe dingen waardoor jij en je gastouderbedrijf een nieuwe sprong voorwaarts maken.

Heb je ook pas een nieuwe stap gezet of ben je van plan iets
nieuws te gaan doen?

Deel je reactie onder dit artikel. Wie weet inspireer je een er iemand mee!
Heel veel succes met je gastouderbedrijf!

2 Reacties

 1. Fokke

  Veel succes met je nieuwe stappen Patricia. Ik ben weliswaar geen gastouder, maar volg je stappen met plezier. Omdat ikzelf ook in een opbouwfase van mijn bedrijf komopvoorjezorg zit. Ik maak een online palliatieve training en dat is niet mis. En niet makkelijk. Dus ik herken de meeste van jou omschreven zaken wel.

  Antwoord
  • Patricia Budding

   Ha Fokke, Wat bijzonder dat je op mijn site terecht gekomen bent. Dank voor je steun. We zijn nooit uitgeleerd en we vervelen ons nooit;-)
   Succes met je training en bedrijf!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *