fbpx

Gratis tips over Facebook

Afgelopen periode heb ik veel tips gedeeld over Facebook op Facebook. Ik vind dit superleuk omdat ik enerzijds andere mensen help en anderzijds leer ik zelf ook heel veel.

Door het delen van tips en het stellen van vragen leer ik mijn doelgroep beter kennen. Hierdoor kan ik nog beter inspelen op hun vragen en nog meer kennis en ervaring delen.

Mijn passie is namelijk andere mensen helpen met het vergroten van zichtbaarheid en vindbaarheid op onder andere Facebook.
Vorige keer vertelde ik je over de wijziging van het onderdeel recensies op Facebook. En ik gaf diverse tips over hoe je mensen kunt aansporen om een recensie te schrijven voor jouw bedrijf.

 

Wat doe je met de gratis tips?

 

Als je lid bent van mijn Facbookgroep dan heb je afgelopen dagen nog meer tips gekregen. Natuurlijk is het leuk om allerlei gratis tips te krijgen, maar de hamvraag is:

“Heb je er iets mee gedaan?”

Heb jij je klanten bijvoorbeeld gevraagd een recensie te schrijven op Facebook? Alles staat en valt met jouw handelen. Met actie nemen. Jij wilt gevonden worden door klanten, dan moet je er wel iets voor doen.

Wat heb je er aan om al die gratis tips te lezen en/of te horen als je er niets mee doet?

Dat is nou pure tijdverspilling!

 

Tijd is je kostbaarste bezit!

En het kostbaarste bezit in je leven is… tijd!

Als de tijd om is, is het weg, voorbij. Het komt nooit meer terug. Je kunt geen tijd erbij kopen, het is gewoon opperde pop. Iedere dag heeft slechts 24 uur. Wanneer die dag voorbij is, ben je die 24 uur kwijt. Bedenk dus goed hoe jij met je tijd omgaat. Doe dat wat werkelijk belangrijk en waardevol is.

Nu je dit weet, ga je dan nog uren zitten snuffelen op Facebook? Je bemoeien met allerlei discussies in groepen alleen omdat je graag jouw mening wilt delen? Of ben je bewust bezig met het vergroten van je bereik met als doel om klanten te werven?

Gastouders roepen dat ze zoveel tijd kwijt zijn aan/op Facebook. Ja dat snap ik nu wel. Ze vragen zich niet af of het waardevol en zinvol is. Ik heb het zelf ook gedaan hoor. Totdat ik er gek van werd: weer zoveel uur op Facebook gezeten. En wat heeft het me gebracht?

Meestal alleen maar een bak emoties door verhitte discussies te volgen. Maar verder… het koste me tijd en energie en het bracht met niet wat ik wilde. Tijdverspilling dus.

Zet Facebook effectief in

Dat moest anders. Dat kán anders. Ik heb het roer omgegooid en zet Facebook nu veel effectiever in. Ik werk systematisch met een vooraf bedacht plan/systeem/structuur.

  • Hierdoor ben ik minder tijd kwijt aan/op Facebook.
  • Ik besteed mijn tijd dus ook effectiever.
  • En het resultaat is groter.
  • De interactie is flink omhoog gegaan,
  • het aantal leden van mijn groep blijft groeien. Wat betekent dat mijn bereik is toegenomen.

 

Bedenk vooraf een plan

Spreek met jezelf af wat je wilt doen op Facebook. Wat wil je eruit halen. Met andere woorden: wat is het doel?
Spreek met jezelf af hoeveel tijd je wil doorbrengen op Facebook.
Pak je kookwekker en zet een timer.

Je zult merken dat je veel bewuster gaat kijken op Facebook, je hebt namelijk meer focus. Daardoor vind je eerder wat je zoekt of plaats je je post ook sneller en bespaar te tijd! En zo kun je voor je bedrijf een heel plan maken voor een dag, een week of zelfs een jaar!


Wil je ook effectiever omgaan met Facebook?

Deel je reactie onder deze post

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PROFESSIONELE GASTOUDERS