fbpx

Grootste sprong ooit!

Op dit moment zit ik middenin mijn grootste, engste en dapperste sprong ooit! Ik stop als gastouder en ga 100% voor Professionele Gastouders! Daarmee laat ik een bedrijf wat al 5 jaar zeer goed loopt, helemaal los. Inclusief het bijbehorende inkomen.

“Maar wat maakt het zo spannend dan? Er zijn meer gastouders die stoppen.” vraag je je misschien af.

Ja het klopt dat meer gastouders stoppen. Het verschil is in 90% van de gevallen dat zij pas stoppen NADAT ze een andere baan o.i.d. hebben gevonden en dus verzekerd zijn van inkomen. Bij mij is dat niet het geval.

Ik heb geen baan gevonden. Die ga ik ook niet zoeken want ik wil ondernemer blijven. En tot nu toe heb ik niet de tijd gehad om Professionele Gastouders goed neer te zetten. Dus een ander inkomen is er nog niet…

Angst

Het heeft een tijd geduurd voordat ik de knoop door kon hakken. Want iedere keer als ik erover nadacht, voelde ik hem kloppen: de angst in mijn hart!

 • Angst om in het diepe te springen: wat gaat de toekomst mij brengen? Voor- of tegenspoed?
 • Angst vanwege mijn financiële situatie.
 • Angst en onzekerheid over mezelf: kan ik het aan? Gaat het mij lukken?

Ik heb de neiging om 20 dingen tegelijk te doen, maar ik doe het niet. Ik zie dat ik daarmee de angst wil vermijden.
Er zijn mensen die mij voor gek verklaren: zoiets zouden zij nooit doen! Maar ja ik weet waarom ze dat zeggen. Angst houdt hen vast. Soms word ik wakker en dan voel ik de spanning in mijn lijf groeien: wat heb ik nou gedaan? Kan ik nog terug?

Delen met anderen

Ik praat er iedere keer over met mijn buddy, en zij zegt: Nee Patricia niet terugkrabbelen nu. Blijf vertrouwen op jezelf, op je kwaliteiten en op het universum.

 1. Hou focus op je verlangen.
 2. Waarom wilde je stoppen?
 3. Wat wil je creëren in je leven?
 4. Volg je hart en alles zal goed komen.

Keihard werken zonder resultaat

Ik heb me hele leven keihard gewerkt. Bijna iedere avond zat ik achter de computer om te leren, boeken te lezen, blogs te schrijven, posts op facebook, artikelen op LinkedIn.

En in de weekenden dat mijn dochter bij haar vader is, zocht ik niet de ontspanning of mijn vrienden op. Nee ik zat achter de pc. En het ergste was: ik verdiende er niets mee! Het leverde me niet meer inkomen op. Alleen maar tijdverlies.

Ik wil meer vrijheid!

Gelukkig is mijn verlangen helder. Mijn besluit is genomen: Ik wil minder werken en makkelijker geld verdienen!

Door te stoppen met mijn gastouderbedrijf, maak ik tijd vrij en zal ik veel tijd overhouden. Ik zal meer vrijheid ervaren, omdat ik gewoon van de zon kan genieten wanneer ik wil. Ik hoef niet meer bang te zijn om een dagje vrij te nemen en dan 5 kinderen ‘in de kou te laten staan’.

Of als ik een leuke workshop of training zie, kan ik me gewoon aanmelden en mijn afspraken en werkzaamheden erom heen plannen.

En ik neem de tijd om uit te zoeken wat ik al die jaren fout heb gedaan zodat ik de switch kan maken van veel werken en weinig verdienen, naar minder werken en makkelijker geld verdienen.

Ik zie de voordelen en die voelen zo goed. Als ik daaraan denk, verdwijnt mijn angst als sneeuw voor de zon. En dan vlieg ik vanzelf. Dan heb ik niet in de gaten dat ik spring over de rivier van ondermijnende gedachten. De rivier van angst… ik zie, hoor en voel hem niet meer.

Vertrouwen

Angst is een slechte raadgever. Ik laat me mezelf nu niet klein houden door angst. In plaats daarvan vertrouw ik op mijn kennis en ervaringen die ik heb opgedaan in het verleden. Ik heb al eerder voor financiële uitdagingen gestaan en door de ‘lessen’ die ik daaruit heb getrokken, ben ik nu beter voorbereid. Er staat o.a. een spaarpot klaar waarvan ik zeker 6 maanden kan leven.

En mocht het nou echt niet lukken een inkomen op te bouwen met Professionele Gastouders, kan ik altijd weer gastouder worden.

Kom uit je holletje!

Angst kan verstikkend werken en ervoor zorgen dat je terug springt in je holletje. Liever het oude vertrouwde kiezen wat je al kent, dan een sprong in het duister. Maar leef je dan je ideale leven? Wat vind jij belangrijker? Heb jij een grote droom/wens/verlangen, maar stel je die iedere keer uit omdat je bang bent dat…..?

Angst is een slechte raadgever! Dat wat hij zegt, is niet waar!

 

Ik laat me mezelf niet klein houden door angst. Jij wel?

 

4 Reacties

 1. Fokke

  Inderdaad, volhouden en vertrouwen op je eigen kunnen. Je hebt al heel veel geleerd (herkenbaar voor mij) en dan gaat het een keertje de goede kant uitrollen. Vele stemmen om je heen die je tot stilstand moet brengen in je eigen hoofd. Heel veel succes.

  Antwoord
  • Patricia Budding

   Dank je wel Fokke!

   Antwoord
 2. Astrid Lagendijk

  Hallo Patricia ,

  Wat een mooie uitdaging.
  Ik wens je heel veel succes.

  Lieve groetjes Astrid

  Antwoord
  • Patricia Budding

   Dank je wel Astrid!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *