fbpx

Hoe moet ik het doen?

Je hebt een droom of een doel, maar je hebt geen idee hoe je het moet doen of wat je moet doen om het te bereiken? Omdat je nog niet genoeg kennis en ervaring hebt. Ga je dan zitten piekeren en zelf proberen het wiel opnieuw uit te vinden of…

In juli 2019 ga ik de Kilimanjaro beklimmen. Ik wil met deze actie geld inzamelen voor The Ocean Clean Up. Mede doordat ik dit doel eraan gekoppeld hebt, ben ik enorm gemotiveerd om de top van die bijna 6 kilometer hoge berg echt te halen.

Een paar jaar geleden heb ik, geheel onvoorbereid, een stukje van de Chimborazo vulkaan in Ecuador beklommen. En dat was zwaar, vanwege de ijle lucht.

Goede voorbereiding is belangrijk

Nu wil ik me toch echt wel goed voorbereiden. Dus wat ben ik gaan doen? Ik ben mensen gaan vragen. Niet zomaar wat rondgevraagd. Nee. Ik heb mensen gevraagd waarvan ik weet dat zij de Kilimanjaro al hebben beklommen. Met succes!

Als eerste heb ik Mariëlle Renckens van Loslatencoach.nl geïnterviewd.
Haar grootste uitdaging was dat zijn slechts 3 weken van te voren te horen kreeg dat er een plek vrij was gekomen in het team wat de Kili zou gaan beklimmen.

Zij heeft dus maar 3 weken de tijd gehad om zich voor te bereiden. Alles aan de kant gezet om iedere dag te wandelen. Zij maakte wandelingen tot 25 kilometer. Bovendien is het haar gelukt om in die korte tijd ruim € 400 euro bij elkaar te sponsoren voor haar stichting. En ze heeft de top bereikt!

Pak je uitdagingen aan

Afgelopen weekend vroeg ik Cindy Franken van Megacindy.com: “Cindy, hoe heb jij je voorbereid? Wil jij je tips met me delen?”

De grootste uitdagingen waar Cindy mee te maken had, waren haar conditie en haar gewicht. Om deze aan te gaan, heeft ze een personal trainer ingehuurd en samen hebben ze gewerkt aan beiden. En Cindy heeft de top bereikt!

Enorm inspirerend die vastberadenheid en doorzettingsvermogen van beide vrouwen. Ze benoemden dat een groot deel van hun succes ook zat in ‘mindset’. Het is dus niet alleen een fysieke, maar vooral een mentale uitdaging.

7 tips voor een grotere slagingskans

Dankzij deze voorbereidende reis naar mijn doel en de verhalen van Marielle en Cindy, heb ik 7 waardevolle tips gekregen. Hierdoor zal mijn kans op slagen vele malen groter zijn:

  1. Een goede voorbereiding is uitermate belangrijk. 
  2. Vraag succesvolle mensen hoe zij het hebben gedaan. Wat zijn hun tips in inzichten?
  3. Maak een plan van aanpak. Wat zijn jouw uitdagingen en hoe ga je deze overwinnen?
  4. Zorg voor een sterke en ondersteunende mindset. Geloof in jezelf, ook al weet je nog niet hoe je het moet doen, je ziet jezelf al staan op die berg met een cheque van € 5000 voor het goede doel in handen. 
  5. Creëer een supportteam: wie steunt jou wanneer het tegenzit? Zoek mensen op die jou weten te motiveren en stimuleren.
  6. Maak een visionboard en kijk daar iedere dag naar. Wanneer je wakker wordt, en vlak voordat je gaat slapen.  Zie jezelf op het moment dat je je doel hebt bereikt. Dat wat aandacht krijgt, groeit.
  7. Emoties hebben een versterkend effect. Zorg er daarom voor dat je je goed en blij voelt. Hoe voelt het als je je droom gerealiseerd hebt? Sinds kort werk ik met muziek. Wanneer ik naar mijn visionboard kijk, luister ik tegelijkertijd naar muziek waar ik blij van wordt. 

Wat denk je? Is mijn kans op het bereiken van de top van de Kilimanjaro kleiner of groter geworden door deze tips van deze succesvolle vrouwen?

Vraag aan jou:

“Welke droom wil jij waarmaken?”

Met mijn tips zal jouw slagingskans een stuk groter zijn!

Deel je reactie in het veld onder deze blog. Maak van 2019 jouw beste jaar ooit en maak je dromen waar!

PS Vind je dit artikel waardevol? LIKE & DEEL met anderen, zodat zij er ook van kunnen leren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *